top of page
dot_ponton (6).jpg

Kennisuitwisseling

Rondleiding Infoversum

Tijdens de excursie ontdekten we een bijzonder praktijkvoorbeeld van duurzame bouw. Het Infoversum aan het Ebbingekwartier van Groningen is het eerste 3D Fulldome theater van Nederland. Geïnspireerd door de scheepsbouw laat de architect, Jack van der Palen, zien hoe hij duurzaamheid als vernieuwend en geïntegreerd bouwconcept heeft toegepast.

Kennisdebat Tjeerd Veenhoven

Tjeerd Veenhoven is eigenaar van een ontwerpbureau én succesvol Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer met een interessante casus. Met passie voor natuurlijke materialen en maatschappelijke bevlogenheid staat hij regelmatig in de schijnwerpers als internationaal voorbeeld van duurzaam ondernemerschap. De industrieel ontwerper bedacht o.a. een procedé waarmee hij palmbladeren transformeert in palmleer en als verschillende toepassingen verwerkt.

>>> Website Tjeerd Veenhoven

Koplopersymposium Stadskanaal

De Koplopers vertelden over terugdringen van 40% verpakkingen, 10% efficiënter vervoer met het nieuwe rijden, 65% beperking van water en papier, terugdringen van CO2 uitstoot en energieneutraliteit, besparing van maar liefst 75%  fossiele brandstof op zee en 30% besparing door milieubewust gedrag van medewerkers, klanten en leveranciers.

>>> Lees meer

Inspiratiebijeenkomst Noordelijk Lokaal Duurzaam

Ruim 60 lokale initiatieven uit de 3 noordelijke provincies inspireren, ontdekken en leren van elkaar op het Noordelijk Lokaal Duurzaam inspiratie evenement. Dit jaar vieren we alweer het tweejarig bestaan van Noordelijk Lokaal Duurzaam, ons eigen decentrale energiebedrijf met een feestelijke, interactieve en muzikale omlijsting!

>>> Lees meer

Koplopersymposium Aduard

9 betrokken MKB-ondernemers in de gemeente Zuidhorn sloten op 17 november hun Koploperjaar succesvol af. De Koplopers namen de bezoekers mee in hun ervaringen en lieten zien hoe zij duurzaam ondernemen concreet in de praktijk brengen. 

>>> Lees meer

 

Daarnaast verzorgen wij ook presentaties 
over bijvoorbeeld Duurzame trends, Duurzame Koplopers, Duurzame energie
bottom of page