Please reload

Recente berichten

MVO-debat in Biodesign Studio Tjeerd Veenhoven

April 16, 2014

 

In de serie ‘Tussentijds bouwen aan duurzaamheid’ nodigen BNO Noord (Beroepsorganisatie voor Nederlandse Ontwerpers) en CirculairActief u uit voor een MVO-debat & netwerkborrel met Tjeerd Veenhoven op 9 mei. Voor u als MVO-ondernemer en kenniswerker is dit een buitenkans  om een ‘best practice businesscase’ in het hart van bio-design te ontdekken en ervaren.

 

Zelfstandige ontwerpers en ontwerpbureaus staan aan de wieg van nieuwe inzichten en veranderingen, en zijn voor MVO ondernemers bij uitstek een interessante groep om mee te verbinden. Het doel van de bijeenkomst is succesvolle MVO-praktijken met ontwerpers en ondernemers interactief verkennen en van elkaar leren.

 

Tjeerd Veenhoven is eigenaar van een ontwerpbureau én succesvol Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer met een interessante casus. Met passie voor natuurlijke materialen en maatschappelijke bevlogenheid staat hij regelmatig in de schijnwerpers als internationaal voorbeeld van duurzaam ondernemerschap. De industrieel ontwerper bedacht o.a. een procedé waarmee hij palmbladeren transformeert in palmleer en als verschillende toepassingen verwerkt.

 

De bijeenkomst vindt plaats in de bijzondere setting van ‘de creatieve broedplaats’ in de Oosterparkwijk nabij het centrum van Groningen, die van ‘bottum up’ tot stand is gebracht. Loodsen die op de nominatie stonden voor de sloop kregen hier een ‘tussentijdse’ bestemming. In de overgangsfase groeide er een levendige buurtgemeenschap van ontwerpers en bewoners. Het creatieve verzamelpand van Studio Tjeerd Veenhoven ligt aan de Paradijsvogelstraat 10.

 

PROGRAMMA

16.00 Ontvangst door BNO
16.30 Presentatie MVO ‘best practice’ door Tjeerd Veenhoven
16.45 ‘De businesscase van de flip-flop’ interactief debat met Roelof de Vries, econoom en eerste Duurzaamste Ondernemer van Groningen
17.30 BNOord borrel met proeverij van duurzame delicatessen

 

U kunt zich opgeven door een e-mail te sturen naar adakruiter@circulairactief.nl 


Deelnamekosten zijn €65,-. Wie het eerst komt wie het eerst maalt, dus wees er snel bij!

 

Voor leden van BNO Nederland geldt een speciaal tarief, zij kunnen zich aanmelden via de facebookpagina van BNOord.

 

Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door BNO Nederland, BNOord en Studio Tjeerd Veenhoven. Wij zien uit naar een interessante middag en hopen ons enthousiasme met u te kunnen delen op 9 mei!

 

Met vriendelijke groet,
mede namens het Bestuur van BNOord

Ada Kruiter, CirculairActief

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Archief
  • LinkedIn Social Icon

Circulair Actief

Ada Kruiter  06 - 3723 6337